Hvad er et CMS? Hvilket CMS skal man vælge?

 

Et CMS er en dynamisk hjemmeside, hvor en eller flere brugere kan redigere, opdatere og vedligeholde hjemmesidens indhold. Dette gøres både fra en backend del, og fra browseren med et login modul, så du kan redigerer herfra.

 

Der er mange CMS systemer, og jeg har erfaring med Dynamic Web, Postnuke/Zikula, Oxygen, Typo3, Drupal, Wordpress og Joomla. 

 

Jeg vil udelukke de kommercielle closed source CMS-systemer da jeg ikke mener de er bedre end Open Source CMS-systemer som f.eks Wordpress og Joomla.

 

Wordpress vil jeg anbefale du ønsker en meget enkel hjemmeside og du gerne vil stå for at udvikle og vedligeholde den selv.

 

Joomla vil jeg anbefale hvis du vil have mulighed for at udvikle funktionerne på din hjemmeside, og ønsker en mere proffesionel, sikker og stabil hjemmeside. Dog er det ikke helt nemt at installere, opsætte og vedligeholde et større Joomla website, så der anbefaler jeg at betale sig fra den del. Og evt. selv stå for opdatering af de enkelte sider, som er nemt at lære.

 

Alle de websites jeg præsentere her er lavet i Joomla. Og hvis du vil se flere eksempler kan du se mere her på Joomlas website

Gå til toppen